HACT Human Awareness on Cyber Threats

NL FR EN

Bewustzijn creëren over security

Onze aanpak: Wij geven geen klassieke lessen door een opsomming te doen van wat mag en niet mag. Wij tonen aan hoe echte aanvallen werken door ze werkelijk uit te voeren. We brengen technische en praktische oplossingen die alledaags kunnen gebruikt worden. Meer nog: Wij brengen onze presentaties op een interactieve en ludieke wijze.

Image

De zwakste schakel

Uw bedrijf heeft veel geld geinvesteerd in IT security door technische oplossingen zoals firewalls, anti-virusses, IDS,... te installeren. Dit maakt het bijna onmogelijk om uw systemen te hacken. Spijtig genoeg is veiligheid zo sterk als uw zwakste schakel en deze technische oplossingen kunnen worden omzeild door op de mensen erachter te mikken. Om uw veiligheid te verbeteren en uw investeringen beter te benutten zou u eraan moeten denken om uw werknemers te trainen. Zij moeten "security-bewust" worden en niet meer de zwakste schakel blijven.

Image

Een interactieve aanpak

Wij tonen live-aanvallen (gebaseerd op echte incidenten) beide voor en tijdens de workshops. Dit helpt de mensen beter begrijpen wat de momentele risico's zijn en hoe ze beter te kunnen bestrijden.

Image

Persoonlijk

Ons presentatie-materiaal is compleet moduleerbaar en onderverdeeld in verschillende thema's, die zich elk focusen op een bepaald apsect van de IT security. Wij analyseren samen uw bedrijfsbeleid, uw security niveau en uw andere specifieke behoeften. Daarna passen wij ons materiaal aan om zo goed mogelijk aan uw verwachtingen te voldoen en zo een efficient security programma op te stellen.

Image

Onafhankelijk standpunt

Als externe derde partij zijn wij totaal onafhankelijk van uw bedrijfshierarchie. Dit laat ons toe om een onpartijdig opinie te vormen. Wij hebben eveneens een specifieke expertise in IT security en les geven. Ten laaste, hebben de meeste werknemers een neiging om negatief te reageren tegenover hun collega's van de IT security. Meestal zijn ze meer bereid om te luisteren wanneer dit vanuit een exerne partij komt.

Image

Meertalig

We vinden het belangrijk om de mensen aan te spreken in hun eigen taal. Dit geeft meer waarde aan de verschillende activiteiten. Daarom zijn wij perfect drietalig en spreken wij vloeiend Nederlands, Frans en Engels. Alle workshops kunnen gegeven worden in eender welk van deze drie talen en het materiaal is helemaal vertaald.

Bewustwording Videos

Black Hat 2012

At Black Hat Europe 2012, InfosecCynic asked the experts for their views on the importance of user awareness training.

Bewustwording Artikels

NIST SP-800-50

How to build an Information Technology Security Awareness and Training Program.

ENISA Guide

This guide presents an analysis of the main processes to prepare and implement information security awareness programmes in public and private organisations.

ISACA JOnline

Impact of Security Awareness Training Components on Perceived Security Effectiveness.

GIAC paper

Developing a “Security Aware” Culture in an Employee owned Company